Je wilt graag videograaf worden, maar hoe? Het is natuurlijk een super interessante hobby of zelfs beroep. Waar moet je beginnen en welke stappen ga je zetten in de wereld van een videograaf? In deze blog leggen we je de basisstappen uit die je moet volgen om beginnend videograaf te worden!

 Videocamera: kopen of huren?

Als je videograaf wilt worden moet je natuurlijk beschikken over een beetje goede apparatuur. Het wordt immers lastig om een mooie video te maken met alleen de camera op je smartphone. Wanneer je al helemaal zeker weet dat je hiermee verder wil gaan, is het handig om naar een goede mediazaak te gaan. Zij kunnen alle ins en outs vertellen en laten zien welke camera past bij jouw doeleinden.

 Volg een cursus

Het klinkt misschien heel cliché, maar schrijf je eens in voor een cursus of zelfs meerdere cursussen. Als hobbyist leren ze je de basisstappen, hoe jouw camera werkt en op welke dingen je je moet focussen bij het schieten van beeldmateriaal. Vooral dit laatste is enorm belangrijk. Heb je nog wat moeite met bewegend beeld? Probeer het eerst met fotografie! En met alles geldt: oefening baart kunst.

Ik beheers de basis. En dan?

Yes! Je hebt de basis onder de knie! Nu is het vooral meters maken. Je kunt er zelf op uittrekken om beeldmateriaal te schieten. Huisdieren, boerderijdieren of landschappen kunnen een goede oefening zijn om mee te beginnen. Wil je meer uitdaging? Vraag een bekende of hij of zij eens figurant wil zijn! Wanneer je in de openbare ruimte gaat filmen, moet je wel uitkijken dat niet iedereen dit prettig vindt. Vraag dan ook altijd aan mensen of zij het goed vinden dat ze in beeld komen! Voor extra uitdaging: vraag of je met een videograaf in Arnhem mee mag meelopen!